Spring Blodomloppet tillsammans igen
Nyhet

Spring Blodomloppet tillsammans igen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Blodomloppet grundades 1993 i Stockholm och Göteborg med syfte att främja en hälsosam livsstil och manifestera vikten av att ge blod. Sedan starten har loppet kommit att bli Sveriges största motionsloppsserie med 19 lopp på 18 orter och sedan 2020 erbjuds möjligheten att även delta i Blodomloppet på distans.

Under de senaste två åren har möjligheten att arrangera motionslopp i Sverige varit begränsad till följd av pandemin och de medföljande restriktionerna. I och med att restriktionerna har släppts ser arrangörerna nu fram emot ett år som liknar ett normalt arrangemangsår.

Blodomloppet är ett motionslopp vars syfte är att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen.

– I år gör vi det tillsammans och på riktigt igen. Ta med familjen, vännerna eller kollegorna ut i spåret så uppmärksammar vi den livsviktiga blodgivningen och samtidigt blir det ett roligt mål med träningen, säger Ingrid Johansson, ordförande i GeBlod Kommunikation och en av arrangörerna i Blodomloppet.

Du väljer själv om du vill springa 5 km, 10 km eller gå 5 km. Du kan delta individuellt eller i lag. Alla lag får en picknickkasse och blodgivare får en extra gåva. I turnéschemat nedan kan du se när Blodomloppet kommer till en ort nära dig:

Maj
16 maj Dals-Ed
17 maj Malmö
19 maj Örebro
23 maj Hudiksvall
24 maj Umeå
30 maj Borlänge
31 maj Uppsala

Juni
2 juni Linköping
7 juni Karlskrona
14 och 15 juni Stockholm

Augusti
16 augusti Jönköping
22 augusti Östersund
23 augusti Sundsvall/Timrå
25 augusti Västerås
30 augusti Visby

September
1 september Karlstad
6 september Halmstad
7 september Växjö
8 september Göteborg

Välkommen till GeBlod.nu
Välj ditt län.

Genom att fortsätta accepterar du även vår policy om cookies.