Rädda liv på arbetstid

Fler blodgivare behövs. Räddar ni liv på arbetstid?

Rädda liv på arbetstid innebär att arbetsgivare uppmuntrar till blodgivning på arbetstid. Det är ett lätt sätt att bidra till samhällsnytta, och samtidigt skapa gemenskap på arbetsplatsen. Ett engagemang i Rädda liv på arbetstid är ett långsiktigt socialt hållbarhetsarbete.

Rädda liv

Blodgivare behövs för att sjukvård ska kunna bedrivas. När medarbetare får möjlighet att ge blod på arbetstid är chansen större att det blir av. Ni bidrar då tillsammans till att det finns blod till bland annat behandling av cancer, kroniska sjukdomar, operationer och förlossningar.

Skapa gemenskap

Att rädda liv på arbetstid och tillsammans sprida budskapet om blodgivning skapar gemenskap och engagemang på arbetsplatsen. Det är en uppskattad förmån att medarbetarna tillsammans kan göra en medmänsklig insats.

Inspirera andra

Fler blodgivare behövs. När ni berättar att ni räddar liv på arbetstid inspireras fler arbetsplatser att också engagera sig. Tillsammans gör ni skillnad.

Vanliga frågor och svar

Att engagera sig i Rädda liv på arbetstid är enkelt. Det enda som behövs är att ni fattar ett beslut om att anställda får ge blod på arbetstid. Sprid information om blodgivning och påminn om förmånen så hjälper ni medarbetarna att komma ihåg att ge blod.

.

Rädda liv på arbetstid är ett initiativ för att underlätta blodgivningen och få fler att bli blodgivare. Tidsbrist och glömska är de vanligaste anledningarna till att de som kan och vill ge blod inte blir blodgivare. Arbetsgivare som uppmuntrar till blodgivning på arbetstid gör därför en viktig samhällsinsats.

I svensk sjukvård behövs en blodpåse i minuten, dygnet runt, året om. Blod kan bara lagras i sex veckor. Därför är det avgörande med en jämn ström blodgivare. När ni räddar liv på arbetstid bidrar ni till att det finns blod till de patienter som behöver och varje gång en medarbetare ger blod kan upp till tre människors liv räddas.

Fyll i formuläret så hör er blodcentral av sig med mer information!

Tack till alla 916 organisationer som redan räddar liv på arbetstid

Play Video

IKEA

Play Video

Microsoft

Play Video

Nasdaq

Play Video

Octapharma

Vill ni rädda liv på arbetstid?

Fyll i intresseanmälan så hör vi av oss och berättar mer om ”Rädda liv på arbetstid”.

Intresseanmälan är inte bindande på något sätt.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Vill er arbetsplats också rädda liv på arbetstid?

Välkommen till GeBlod.nu
Välj ditt län.

Genom att fortsätta accepterar du även vår policy om cookies.