Ge blod och få biljetter till IFKs matcher i sommar
Nyhet

Ge blod och få biljetter till IFKs matcher i sommar

För tredje året på raken hjälper IFK Göteborg till att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen. Under sommaren bjuder klubben blodgivare på två matchbiljetter för att tacka för viktiga insatser.

För IFK Göteborg passar samarbetet med GeBlod in i det hållbarhetsarbete klubben har igång.

– Det är en solidarisk handling att ge blod och vi tycker det viktigt att bidra till blodgivningen på de sätt vi kan. Vi hoppas självklart att det ska sprida sig att man får matchbiljetter så att fler kommer och ger blod under sommaren säger Elisabeth Anderton, hållbarhetschef på IFK Göteborg.

Socialstyrelsen gör bedömningen att vi måste bli dubbelt så många blodgivare i Sverige och då spelar engagemang från idrottsföreningar och andra organisationer en stor roll i att öka blodgivarbasen.

– IFK Göteborg engagerar sig också i Rädda liv på arbetstid och låter våra anställda ge blod under arbetsdagen. Vi uppmuntrar andra arbetsgivare till att göra detsamma, säger Elisabeth Anderton.

Ger du blod i Göteborg under juli månad kommer du få en kupong du kan lösa in mot två gratisbiljetter till en av IFKs hemmamatcher i juli. Du kan välja matchen mot IFK Göteborg – IF Brommapojkarna den 27 juli klockan 17:30, eller IFK Göteborg mot IFK Värnamo 10 augusti klockan 17:30. 

Matchbiljetterna delas ut så långt lagret räcker och hämtas ut i Blåvittshopen minst en dag innan match.

Välkommen till GeBlod.nu
Välj ditt län.

Genom att fortsätta accepterar du även vår policy om cookies.

Snabbkontroll & anmälan

Välkommen till snabbkontrollen. Om du tar dig igenom denna är det stor chans att du kan bli blodgivare. För att kunna bli det måste du:

  • Är du mellan 18-60 år? (på vissa orter 18-65 år)
  • Väger du minst 50 kilo?
  • Har du en svensk giltig ID-handling och svenskt personnummer?
Kontrollfrågor

Vad menar vi med frisk?

För att kunna ge blod ska du vara frisk – så att din egen kropp inte riskerar att påverkas negativt av blodgivningen.

Om du är frisk med hjälp av medicin är chansen stor att du kan ge blod. Det gäller till exempel om du har blodtrycksmedicin, Levaxin, antidepressiva eller receptfri allergimedicin. Men det handlar också om hur du mår, med medicinen. Vi intervjuar dig om din hälsa vid varje besök för att säkerställa att blodgivningen är säker både för dig och för den person som ska få ditt blod.

Vid andra sjukdomar, till exempel insulinbehandlad diabetes och reumatoid artrit, kan du inte ge blod. Om du har haft cancer kan du inte vara blodgivare, även om du nu är friskförklarad.

Mer information finns under frågor och svar och du är alltid välkommen att kontakta din lokala blodcentral!

Du som är född eller har bott i ett annat land behövs som blodgivare.

Det finns vissa regler om du har bott i tropiska länder, Syd- och Mellanamerika eller områden där malaria finns.

Om du har bott i ett malariaområde dina fem första levnadsår behöver du ha bott tre år i ett område utan malaria innan du kan ge blod första gången. Om du sedan gör ett återbesök eller reser till andra malariaområden innebär det att du måste vänta tre år med att ge blod.

Från 1 maj 2021: Om du är en man som har haft sex med en annan man behöver du vänta 6 månader, efter den sista sexuella kontakten, innan du kan ge blod. Det är Socialstyrelsen som bestämmer reglerna för blodgivning och de syftar till att det ska vara säkert både att ge och få blod. 

Inga missförstånd får uppstå vid intervjun hos oss. Detta för att blodgivningen ska vara säker – både för dig och för den som får ditt blod. På de flesta orter i Sverige behöver du därför kunna läsa, tala och förstå svenska. Tolk kan inte användas på grund av sekretesskrav. I Stockholm finns blodgivning på engelska. Läs mer här.

Anmälan

Grattis, det verkar som att det är stor chans att du kan bli blodgivare. Gå vidare genom att välja ett alternativ nedan.

{{ center.post_title }}
{{ center.meta.blood_center_phone }}