Spring Blodomloppet 8 september i Göteborg
Nyhet

Spring Blodomloppet 8 september i Göteborg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Blodomloppet är ett motionslopp vars syfte är att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen. I Göteborg går Blodomloppet av stapeln i Slottsskogen den 8 september, det är ÖIS Friidrott som tillsammans med GeBlod på Sahlgrenska Universitetssjukhuset arrangerar loppet. 

Under de senaste två åren har möjligheten att genomföra motionslopp varit begränsad till följd av pandemin. Nu när restriktionerna har släppts ser GeBlod och ÖIS Friidrott fram emot ett lopp som liknar ett normalt arrangemangsår.

– I år gör vi det tillsammans och på riktigt igen. Ta med familjen, vännerna eller kollegorna ut i spåret så uppmärksammar vi den livsviktiga blodgivningen och samtidigt blir det ett roligt mål med träningen, säger Ulrika Ljung på GeBlod och en av arrangörerna i Blodomloppet.

Du väljer själv om du vill springa 5 km, 10 km eller gå 5 km. Du kan delta individuellt eller i lag. Alla lag får en picknickkasse och blodgivare får en extra gåva. Sista anmälningsdag är den 1 september för lag och 8 september för individuella deltagare.

Blodomloppet grundades 1993 i Göteborg och Stockholm med syfte att främja en hälsosam livsstil och manifestera vikten av att ge blod. Sedan starten har loppet kommit att bli Sveriges största motionsloppsserie med 19 lopp på 18 orter och sedan 2020 erbjuds möjligheten att även delta i Blodomloppet på distans.

Välkommen till GeBlod.nu
Välj ditt län.

Genom att fortsätta accepterar du även vår policy om cookies.