Över 800 arbetsgivare uppmuntrar till blodgivning på arbetstid
Nyhet

Över 800 arbetsgivare uppmuntrar till blodgivning på arbetstid

Fler arbetsgivare bidrar till samhällsnytta genom att ha blodgivning på arbetstid som förmån. Över 800 arbetsplatser är nu anslutna till Sveriges blodverksamheters initiativ Rädda liv på arbetstid.

En bred blodgivarbas är en förutsättning för att kunna möta dagens nya krav på beredskap. Vid en kris kan behovet av blod öka snabbt, och då behöver många blodgivare kunna kallas in. Arbetsgivare kan bidra genom att uppmuntra blodgivning på arbetstid.

–  Det är glädjande att fler och fler arbetsgivare ansluter sig till Rädda liv på arbetstid. Vi hoppas att det ökande engagemanget inspirerar ännu fler så att blodgivning blir en naturlig del av samhället, säger Ingrid Johansson som är ordförande i GeBlod Kommunikation.

Redovisningsbyrån Setly började rädda liv på arbetstid efter förlusten av en arbetskamrat:

–   Vi har en kollega som tyvärr gick bort i cancer för ett år sedan, och efter det har det blivit      viktigare att kunna hjälpa till med det vi kan. Det är väldigt fint att kunna rädda liv på arbetstid, och att det skapar fin gemenskap är bara en bonus.  Alla arbetsgivare borde ta efter, oavsett bransch säger Linda Weiderstål, ansvarig för kontor och sociala medier på Setly.

Mobiloperatören Tre Sverige har också engagerat sig i Rädda liv på arbetstid:

–  För oss på Tre är det viktigt att möjliggöra för våra medarbetare att bidra i samhället. Att rädda liv på arbetstid är en självklarhet, likaväl som att få gå och rösta på arbetstid och delta i andra samhällsviktiga initiativ som till exempel Pride, berättar Mikael Ärlehag, HR Business Partner på Tre.

Båda företagen har tagit initiativ för att underlätta blodgivningsprocessen. Genom sitt starka samhällsansvar skapar de stort värde och bygger stolthet hos sina anställda.

Mer information om Rädda liv på arbetstid och vilka arbetsgivare som är anslutna finns på GeBlod.nu.

Välkommen till GeBlod.nu
Välj ditt län.

Genom att fortsätta accepterar du även vår policy om cookies.