IK Sävehof bjuder blodgivare på matchbiljetter
Nyhet

IK Sävehof bjuder blodgivare på matchbiljetter

GeBlod och IK Sävehof fortsätter samarbetet för att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen. För att tacka blodgivare för fantastiska insatser bjuder IK Sävehof på biljetter till matcherna med herr- och damlaget den 10 mars på Partille Arena.

I höstas besökte herr- och damlaget i IK Sävehof blodmobilen i Partille för att bli blodgivare och uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen. Nu fortsätter samarbetet och denna gången tackar IK Sävehof blodgivarna för fantastiska insatser genom att bjuda på matchbiljetter.

– För IK Sävehof är det viktigt att bidra till blodgivningen på de sätt vi kan. Genom att uppmärksamma blodgivningen och visa vår uppskattning för de som ger blod hoppas vi kunna inspirera fler att bli blodgivare, säger Anette Tingets, CSR-ansvarig på IK Sävehof.

Anna-Karin Norrman, enhetschef på GeBlod i Göteborg, är glad för samarbetet.

– Vi behöver fler blodgivare för att säkra blodtillgången vid operationer, svåra förlossningar och cancerbehandlingar. Att IK Sävehof uppmuntrar fler att bli blodgivare är därför fantastiskt, säger hon.

Innan matcherna den 10 mars kommer GeBlod vara på plats på Partille Arena för att informera om blodgivning och värva nya blodgivare.

Är du blodgivare får du två gratisbiljetter till damlagets match vid 18:00 och herrlagets match vid 19:45. Dina gratis matchbiljetter hämtar du här!

Välkommen till GeBlod.nu
Välj ditt län.

Genom att fortsätta accepterar du även vår policy om cookies.

Snabbkontroll & anmälan

Välkommen till snabbkontrollen. Om du tar dig igenom denna är det stor chans att du kan bli blodgivare. För att kunna bli det måste du:

  • Är du mellan 18-60 år? (på vissa orter 18-65 år)
  • Väger du minst 50 kilo?
  • Har du en svensk giltig ID-handling och svenskt personnummer?
Kontrollfrågor

Vad menar vi med frisk?

För att kunna ge blod ska du vara frisk – så att din egen kropp inte riskerar att påverkas negativt av blodgivningen.

Om du är frisk med hjälp av medicin är chansen stor att du kan ge blod. Det gäller till exempel om du har blodtrycksmedicin, Levaxin, antidepressiva eller receptfri allergimedicin. Men det handlar också om hur du mår, med medicinen. Vi intervjuar dig om din hälsa vid varje besök för att säkerställa att blodgivningen är säker både för dig och för den person som ska få ditt blod.

Vid andra sjukdomar, till exempel insulinbehandlad diabetes och reumatoid artrit, kan du inte ge blod. Om du har haft cancer kan du inte vara blodgivare, även om du nu är friskförklarad.

Mer information finns under frågor och svar och du är alltid välkommen att kontakta din lokala blodcentral!

Du som är född eller har bott i ett annat land behövs som blodgivare.

Det finns vissa regler om du har bott i tropiska länder, Syd- och Mellanamerika eller områden där malaria finns.

Om du har bott i ett malariaområde dina fem första levnadsår behöver du ha bott tre år i ett område utan malaria innan du kan ge blod första gången. Om du sedan gör ett återbesök eller reser till andra malariaområden innebär det att du måste vänta tre år med att ge blod.

Från 1 maj 2021: Om du är en man som har haft sex med en annan man behöver du vänta 6 månader, efter den sista sexuella kontakten, innan du kan ge blod. Det är Socialstyrelsen som bestämmer reglerna för blodgivning och de syftar till att det ska vara säkert både att ge och få blod. 

Inga missförstånd får uppstå vid intervjun hos oss. Detta för att blodgivningen ska vara säker – både för dig och för den som får ditt blod. På de flesta orter i Sverige behöver du därför kunna läsa, tala och förstå svenska. Tolk kan inte användas på grund av sekretesskrav. I Stockholm finns blodgivning på engelska. Läs mer här.

Anmälan

Grattis, det verkar som att det är stor chans att du kan bli blodgivare. Gå vidare genom att välja ett alternativ nedan.

{{ center.post_title }}
{{ center.meta.blood_center_phone }}