GeBlod på Sävehofdagen den 18 februari
Nyhet

GeBlod på Sävehofdagen den 18 februari

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Den 18 februari är det Sävehofsdagen på Partille Arena. GeBlod kommer vara på plats med blodmobilen, där man både kan ge blod och bli blodgivare under dagen. Tillfället ges av det samarbete GeBlod och IK Sävehof har sedan 2021, med mål att fler ska bli blodgivare.

-Vi hoppas intresset blir stort för att blodgivare under denna sportlovsdag, säger Anette Tingets, CSR-ansvarig på IK Sävehof

GeBlod och IK Sävehof har haft ett samarbete sedan hösten 2021. Spelare från både herrlaget och damlaget har bland annat besökt GeBlod vid flera tillfällen för att bli blodgivare och inspirera andra att göra detsamma.

-Jag är stolt över lagets engagemang, eftersom jag själv sedan tidigare är blodgivare, säger Linus Ekman, andretränare i herrlaget. Förhoppningsvis kan spelarna och vi ledare inspirera unga och deras föräldrar att ge blod, eftersom det är så viktigt. 

Den 18 februari finns möjlighet att bli blodgivare på Partille arena. Blodmobilens öppettider är 12:00-17:00. Under eftermiddagen pågår flera aktiviteter för hela familjen på arenan och det kommer även spelas två handbollsmatcher.

-För att engagera fler så bjuder vi de 20 första som blir blodgivare i blodmobilen på 2 stycken biljetter till en av matcherna under eftermiddagen, berättar Anette Tingets, CSR-ansvarig på IK Sävehof. Även de första 20 blodgivarna som besöker GeBlods monter får matchbiljetter, såklart!

Mer information finns på IK Sävehofs hemsida.

På bilden ger Linus Ekman blod på GeBlod i Nordstan på internationella blodgivardagen tillsammans med lagkamrater från IK Sävehof. Fotograf: Tommy Holl.

Välkommen till GeBlod.nu
Välj ditt län.

Genom att fortsätta accepterar du även vår policy om cookies.