Ge blod i Bäckebol i sommar
Nyhet

Ge blod i Bäckebol i sommar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Bäckebol i Göteborg blir i år en sommarhållplats för blodmobilen. I sjukvården behövs i snitt en blodpåse i minuten och det gäller även under semestertider. För att öka tillgängligheten för blodgivning under sommarveckorna besöker blodmobilen tillfälliga hållplatser och den 31 juli, 1 och 2 augusti kommer den till Bäckebol i Göteborg.

De tillfälliga hållplatserna är ett initiativ från GeBlod för att få in mer blod under sommarveckorna, men också för att värva nya blodgivare. 

– Förhoppningen är att vi når fler människor när vi besöker nya platser runt om i regionen. De blodgivare som nyregistrerar sig i sommar hoppas vi har möjlighet att besöka blodmobilens ordinarie hållplatser eller våra fasta GeBlod-enheter framöver, säger Maja Skale, sektionsledare på blodmobilen. 

På blodmobilen kan man både ge blod eller ta prover för att bli blodgivare, det är drop-in som gäller. Blodmobilen är i Bäckebol måndag 31 juli och tisdag 1 augusti, 12:00-18:00 och onsdag 2 augusti, 08:30-14:45.

Tidtabell för övriga sommarhållplatser och blodmobilens ordinarie hållplatser hittar du under Här finns vi. Varmt välkommen!

Välkommen till GeBlod.nu
Välj ditt län.

Genom att fortsätta accepterar du även vår policy om cookies.