Blodgivare i Västra Götalandsregionen kan nu boka tid online
Nyhet

Blodgivare i Västra Götalandsregionen kan nu boka tid online

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Från och med 31 maj kan du som är blodgivare i Västra Götalandsregionen boka tid online på GeBlods fasta platser. Tidigare har bokning för blodgivning skett via telefon men nu erbjuds även bokning via GeBlod.nu, något som länge varit efterfrågat.

Anna-Karin Norrman, enhetchef på GeBlod i Göteborg, har förhoppning om att onlinebokning kommer underlätta och tillgängliggöra blodgivningen. 

– Många människor bokar det mesta via internet, självklart ska det även fungera så när det är dags att ge blod. Vi är glada att äntligen kunna erbjuda denna möjlighet!

För blodverksamheten innebär tidsbokad blodgivning flera fördelar, bland annat ger det bättre förutsättning för planering av blodlagret. Att bokningen nu kan ske online ger också fördelar för blodgivarna.

– Vi hoppas att man upplever att det blir enklare att besöka oss när man kan boka tid utan att behöva anpassa sig till våra telefontider. När många blodgivare ringer vid akut blodbrist brukar det ofta bli telefonkö, det slipper man när detta alternativ finns, berättar Diana Sabir, enhetschef på GeBlod i Kungälv.

Så här bokar du tid online

I din kallelse till blodgivning kommer det finnas en länk till GeBlod.nu som lotsar dig till GeBlods blodgivningsenheter i Västra Götaland. När du valt vilken av GeBlods enheter du vill besöka trycker du på knappen ”Boka tid” och loggar in med e-legitimation på 1177. Här väljer du dag och tid i kalendern och bekräftar bokningen.

Har du inte fått en kallelse kan du gå in på Här finns vi, välja GeBlod-enhet och klicka på ”Boka tid” för att nå onlinebokningen. Har du frågor om tidsbokning online kan du också ringa GeBlod. 

Om du aldrig gett blod tidigare och vill bli blodgivare behöver du börja med att skicka in en intresseanmälan. Trombocytgivare och plasmagivare kan endast ringa in till GeBlod för att boka tid. 

På blodmobilen gäller fortfarande drop-in

På blodmobilen kommer tidsbokning starta upp till hösten och fram tills dess kan du ge blod i blodmobilen på drop-in. Efter den 3 oktober kommer blodgivare kunna boka tid online på blodmobilens hållplatser. 

Välkommen till GeBlod.nu
Välj ditt län.

Genom att fortsätta accepterar du även vår policy om cookies.