Nu kan blodgivare boka tid på blodmobilen
Nyhet

Nu kan blodgivare boka tid på blodmobilen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Från och med 3 oktober kan du som är blodgivare på någon av blodmobilens hållplatser boka tid online. Tidigare har endast tidsbokning kunnat ske på GeBlods fasta blodgivningsenheter men nu erbjuds även tidsbokad blodgivning på blodmobilen.

Anna-Karin Norrman, enhetchef på GeBlod i Göteborg, har förhoppning om att tidsbokning på blodmobilen kommer underlätta och tillgängliggöra blodgivningen. 

– Vi hoppas att man upplever att det blir enklare att besöka oss när man kan boka in sitt besök och på så sätt slippa eventuella väntetider vid köbildning. Vi kommer även fortsätta ta emot blodgivare på drop-in men hoppas att så många som möjligt bokar tid.

För blodverksamheten innebär tidsbokad blodgivning flera fördelar, bland annat ger det bättre förutsättning för planering av blodlagret. Att bokningen också kan ske online är också en förutsättning för att göra det enkelt för blodgivarna att boka tid. 

Så här bokar du tid online

I din kallelse till blodgivning kommer det finnas en länk till GeBlod.nu som lotsar dig till GeBlods blodgivningsenheter i Västra Götaland. När du valt vilken av GeBlods enheter du vill besöka trycker du på knappen ”Boka tid” och loggar in med e-legitimation på 1177. Här väljer du dag och tid i kalendern och bekräftar bokningen.

Har du inte fått en kallelse kan du gå in på Här finns vi, välja GeBlod-enhet och klicka på ”Boka tid” för att nå onlinebokningen. Har du frågor om tidsbokning online kan du också ringa GeBlod. 

Om du aldrig gett blod tidigare och vill bli blodgivare behöver du börja med att skicka in en intresseanmälan

Välkommen till GeBlod.nu
Välj ditt län.

Genom att fortsätta accepterar du även vår policy om cookies.