Maria älskar sitt arbete på GeBlod
Nyhet

Maria älskar sitt arbete på GeBlod

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Maria Sirviö har arbetat med blodgivning sedan 2013, från början i Malmö och numera i Göteborg. Hon älskar det, av flera anledningar. Arbetet är meningsfullt, att träffa människor som vill hjälpa andra och bygga relationer med blodgivarna är några saker som hon uppskattar.

Maria Sirviö är sjuksköterska, född i Chile och uppvuxen i Skåne. Efter några år inom strålning bytte hon bana i karriären och sökte sig till blodgivningen, där hon började på GeBlod i Malmö. I blodgivningen fann Maria sin rätta plats inom yrket. 

– Jag sökte mig hit för att få träffa människor som vill hjälpa. Att få bidra till att rädda liv, men via någon annan, det kändes spännande. Med tiden insåg jag hur roligt det är att träffa människor. Det är korta möten som över tid leder till härliga relationer, säger Maria.

När familjen skulle flytta till Borås var det självklart att Maria ville fortsätta arbeta med blodgivning. 2021 började hon i Göteborg där hon fick rollen som sektionsledare på GeBlod i Nordstan. Åren i Göteborg har varit händelserika, vilket de fortsättningsvis kommer vara. Från januari 2023 är Maria nämligen enhetschef för samtliga av GeBlods enheter i Göteborg, ett uppdrag hon ser fram emot.

– Det har hänt så mycket i vår organisation de senaste åren och när chansen kom att få fortsätta utveckla och bidra till att nå våra mål så kändes det som en spännande utmaning, säger hon.

I Sverige och i Västra Götalandsregionen är behovet att öka blodgivarkåren stort. Det är ett av Marias stora fokusområden framöver.

– Vi har ju ett stort rekryteringsbehov, vi behöver bli fler blodgivare. Jag ser fram emot att ta mig an den utmaningen med mina kollegor. Det är roligt att vi är ett så stort team som arbetar för att stärka blodlagren. Det jag ser fram emot är att skapa bra förutsättningar för medarbetarna och samtidigt få fler att upptäcka möjligheten att hjälpa andra genom att bli blodgivare, säger Maria.

Välkommen till GeBlod.nu
Välj ditt län.

Genom att fortsätta accepterar du även vår policy om cookies.