Kampanjvecka v. 24
Nyhet

Kampanjvecka v. 24

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Under v. 24 uppmärksammar vi den Internationella blodgivardagen den 14 juni. Vi bjuder på gofika, glass och en fin gåva till alla besökare mellan 13-16 juni. Den 14.e rullar vi den röda vip-mattan dagen till ära. Kom ihåg att boka tid för blodgivning. Gåvan delas ut så långt lagret räcker (finns gåvor kvar så fortsätter vi dela ut under v. 25).

Internationella blodgivardagen firas  minnet av österrikaren Karl Landsteiner som upptäckte ABO-systemet år 1900. Fyndet räknas som en av de fem viktigaste medicinska upptäckterna genom tiderna och Landsteiner belönades med Nobelpriset 1930. Just den 14 juni är Landsteiners födelsedag. Under Internationella blodgivardagen tackar vi alla blodgivare för deras livräddande insatser och uppmärksammar vikten av att fler blodgivare behövs. Sveriges och världens blodcentraler strävar efter att det alltid ska finnas säkert blod till sjuka och skadade patienter.

Under Internationella blodgivardagen vill vi  tacka alla blodgivare för era livräddande insatser och uppmärksamma  vikten av att fler blodgivare behövs. Sveriges och världens blodcentraler strävar efter att det alltid ska finnas säkert blod till sjuka och skadade patienter.

 

Välkommen till GeBlod.nu
Välj ditt län.

Genom att fortsätta accepterar du även vår policy om cookies.