GeBlod en av vinnarna i Nordic PR Awards
Nyhet

GeBlod en av vinnarna i Nordic PR Awards

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

GeBlod är utsedd som vinnare i kategorin Purposeful PR i årets upplaga av Nordic PR Awards. Med motiveringen:

GeBlod har visat en enastående framgång i att nå sin målgrupp med ett hjärtligt och livsviktigt budskap. De navigerar proffsigt i ett medielandskap där volymen är hög, med ett budskap om liv och död som kan verka lite skrämmande, och med en mycket begränsad budget. Trots detta är resultatet sensationellt, och varumärket och dess syfte är nu välkänt. Många liv räddas tack vare organisationens enastående arbete med att upplysa allmänheten om vikten av att ge blod.

I över ett decennium har Mynewsdesk arrangerat Nordic PR Awards för att hylla organisationer som har lyckats med sitt PR-arbete under det senaste året. Igår, under den årliga galan på Nordic Light Hotel, tillkännagavs årets vinnare.

Efter att ha granskat hundratals inskickade nomineringar med utmärkta exempel på PR- och kommunikationsarbete har Mynewsdesk, tillsammans med en extern grupp med experter, kommit överens om vinnarna av årets Nordic PR Awards.

Med stöd av data från Mynewsdesks plattform har nomineringarna granskats och analyserats, och deras kreativitet har bedömts. Prestanda, engagemang och räckvidd hos nomineringarna har beaktats tills endast en organisation återstod i varje kategori.

Källa: Mynewsdesk

Välkommen till GeBlod.nu
Välj ditt län.

Genom att fortsätta accepterar du även vår policy om cookies.

Snabbkontroll & anmälan

Välkommen till snabbkontrollen. Om du tar dig igenom denna är det stor chans att du kan bli blodgivare. För att kunna bli det måste du:

Kontrollfrågor

Vad menar vi med frisk?

För att kunna ge blod ska du vara frisk – så att din egen kropp inte riskerar att påverkas negativt av blodgivningen.

Om du är frisk med hjälp av medicin är chansen stor att du kan ge blod. Det gäller till exempel om du har blodtrycksmedicin, Levaxin, antidepressiva eller receptfri allergimedicin. Men det handlar också om hur du mår, med medicinen. Vi intervjuar dig om din hälsa vid varje besök för att säkerställa att blodgivningen är säker både för dig och för den person som ska få ditt blod.

Vid andra sjukdomar, till exempel insulinbehandlad diabetes och reumatoid artrit, kan du inte ge blod. Om du har haft cancer kan du inte vara blodgivare, även om du nu är friskförklarad.

Mer information finns under frågor och svar och du är alltid välkommen att kontakta din lokala blodcentral!

Du som är född eller har bott i ett annat land behövs som blodgivare.

Det finns vissa regler om du har bott i tropiska länder, Syd- och Mellanamerika eller områden där malaria finns.

Om du har bott i ett malariaområde dina fem första levnadsår behöver du ha bott tre år i ett område utan malaria innan du kan ge blod första gången. Om du sedan gör ett återbesök eller reser till andra malariaområden innebär det att du måste vänta tre år med att ge blod.

Från 1 maj 2021: Om du är en man som har haft sex med en annan man behöver du vänta 6 månader innan du kan ge blod. Det är Socialstyrelsen som bestämmer reglerna för blodgivning och de syftar till att det ska vara säkert både att ge och få blod. 

Inga missförstånd får uppstå vid intervjun hos oss. Detta för att blodgivningen ska vara säker – både för dig och för den som får ditt blod. På de flesta orter i Sverige behöver du därför kunna läsa, tala och förstå svenska. Tolk kan inte användas på grund av sekretesskrav. I Stockholm finns blodgivning på engelska. Läs mer här.

Anmälan

Grattis, det verkar som att det är stor chans att du kan bli blodgivare. Gå vidare genom att välja ett alternativ nedan.

{{ center.post_title }}
{{ center.meta.blood_center_phone }}