DB Schenker satsar på blodgivningen i sitt sociala hållbarhetsarbete
Nyhet

DB Schenker satsar på blodgivningen i sitt sociala hållbarhetsarbete

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

DB Schenker har under flera år engagerat sig för blodgivningen genom att sponsra Blodomloppet. Nu tar de nästa stora steg för blodgivningen. Företaget uppmuntrar nu medarbetare runt om i Sverige att ge blod på arbetstid. – Att DB Schenker räddar liv på arbetstid är viktigt för blodgivningen. Vi hoppas det inspirerar fler stora organisationer att göra detsamma, säger Ingrid Johansson, ordförande i GeBlod kommunikation.

Engagemanget för blodgivningen är inget nytt för DB Schenker. Logistikbolaget har under flera år sponsrat Blodomloppet, Sveriges största motionslopp med syfte att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen och främja en hälsosam livsstil.

– Blodomloppet är en klockren satsning för oss då det kombinerar friskvård med det viktiga syftet om att uppmärksamma blodgivning. Inför vårt andra år som nationell partner till Blodomloppet ville vi utöka engagemanget och möjliggöra för våra medarbetare att få ge blod på arbetstid. Vi har sett ett stort engagemang i frågan där flera av våra medarbetare redan ger blod regelbundet, men vi har även de som har råkat illa ut och räddats av att det finns blodgivare, säger Annette Sturesson, projektledare på DB Schenker.

Ge blod på arbetstid

För att ta engagemanget till nästa nivå valde DB Schenker att gå med i GeBlods arbetsgivarinitiativ ”Rädda liv på arbetstid”. Där kan företag, organisationer och myndigheter engagera sig för blodgivningen genom att uppmuntra medarbetarna att ge blod på arbetstid. Det är en fin förmån för medarbetarna samtidigt som det underlättar att få in blodgivningen i vardagen. I dagsläget räddar ungefär 620 organisationer liv på arbetstid.

– Vi har många livräddande arbetsgivare som hjälper oss informera och påminna om blodgivning redan, men fler behövs. Speciellt i storstadsregionerna där rekryteringsbehovet av blodgivare är stort. Där kan arbetsgivare göra en insats för det svenska blodlagret genom att låta medarbetare ge blod på arbetstid, säger Ingrid Johansson, ordförande i GeBlod kommunikation.

En möjlighet för alla medarbetare

För en stor organisation med många olika roller, arbetsuppgifter och kontor kan det tyckas utmanande att gå med i Rädda liv på arbetstid. DB Schenker har tacklat utmaningen genom att sätta upp tydliga interna policys för att se till att blodgivningen på arbetstid och den dagliga verksamheten kan kombineras på ett bra sätt. Alla medarbetare, oavsett tjänstemän, chaufförer eller terminalarbetare, omfattas av policyn och kan ge blod efter avstämning med sin närmsta chef.

– Vi har gjort interna rutiner där medarbetare och chef har en nära dialog gällande hur möjligheten för blodgivning ser ut under arbetspassen. Förhoppningsvis ger det alla chansen att ge blod några av de gånger som går under ett år, avslutar Annette Sturesson, Projektledare på DB Schenker.

Vill ni också engagera er för blodgivningen?

Arbetsgivare kan rädda liv genom att uppmuntra till blodgivning på arbetstid. Börja rädda liv på arbetstid ni med! Läs mer här.

Blodomloppet är Sveriges största motionsserielopp som arrangeras på 19 orter runt om i Sverige.  Blodomloppets syfte är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil. Läs mer på Blodomloppet.se.

Välkommen till GeBlod.nu
Välj ditt län.

Genom att fortsätta accepterar du även vår policy om cookies.