IT-konsultföretaget CGI storsatsar för att främja blodgivning och hälsa på arbetsplatsen. Med ett starkt engagemang för samhället har CGI vidtagit flera åtgärder för att uppmuntra sina anställda att delta i aktiviteter och handlingar som kan rädda liv.
CGI har bjudit in GeBlod till interna informationsträffar, där anställda har fått lära sig mer om blodgivningens betydelse och hur de kan bidra.
Genom att lansera interna kampanjer för att öka kunskapen om behovet av blod och stötta sociala initiativ på arbetstid möjliggör CGI en enkel väg för sina medarbetare att bli blodgivare. Det är något som ses som mycket positivt och meningsfullt av medarbetarna.
– Att rädda liv är en handling som vi på CGI tar på största allvar. För oss är det inte bara en uppmaning utan en del av vår kärna och våra värderingar som gör verklig skillnad, både på jobbet och i samhället, säger Anneli Åkerdahl, ESG coordinator, för CGI.
Företaget uppmuntrar också sina medarbetare att delta i motionsloppet Blodomloppet, en populär friskvårdsaktivitet som bidrar till hälsa och samtidigt ökar medvetenhet om blodgivning.
– Vi märkte ju att vi tappade en hel del under pandemin, tyvärr, gällande alla möjliga lopp. Vi jobbar väldigt aktivt inom flera områden så i år har vi startat upp och uppmuntrat alla våra kontor, på orter där loppen anordnas, att anmäla sig till Blodomloppet. Vi finns på ett 30-tal orter så det blir nog en hel del lopp genomförda, säger Anneli.
Ingrid Johansson, ordförande för GeBlods kommunikationsnätverk, lovordar CGIs initiativ.
– Det är fantastiskt att se företag som CGI engagera sig för att främja blodgivning och friskvård på arbetsplatsen, säger hon. Denna typ av initiativ är inte bara bra för samhället utan även för företagen själva, då det visar deras engagemang och samhällsansvar.
GeBlod har redan inspirerat hundratals företag och arbetsplatser runt om i landet att ansluta sig till ”Rädda liv på arbetstid”. Med över 900 arbetsgivare som nu deltar, visar det tydligt hur man kan bidra till samhällsnytta och stärkt beredskap.
– Tillsammans gör vi en stor skillnad i samhället och hjälper till att säkerställa en stabil blodförsörjning för sjukvården och vi stärker vår beredskap, avslutar Ingrid.