Blodomloppet till Munkedal
Nyhet

Blodomloppet till Munkedal

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Blodomloppet, Sveriges största motionsloppsserie som kombinerar fysisk aktivitet med blodgivning, arrangeras i Munkedal 23 augusti nästa år. Munkedals kommun arrangerar loppet som en del av sitt 50-årsjubileum tillsammans med lokala föreningar. ”Vi vill bidra till att göra Munkedal till en aktiv kommun”, säger Peter Karlsson, förvaltningschef på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Blodomloppet kom tillbaka rejält 2023. Efter en tung period under pandemin växte loppet i antalet anmälningar med 33 procent och landade på totalt 87 000 deltagare.

Nu expanderar motionsloppsserien ytterligare. Munkedal blir Blodomloppets 21:a arrangörsort, och står som värd för folkfesten 23 augusti 2024.

Munkedals kommun arrangerar loppet tillsammans med GeBlod i Västra Götalandsregionen och hoppas på att Blodomloppet kommer sätta fler folk i rörelse och få in fler blodgivare.

– Det känns jättebra att vi får vara med och arrangera Blodomloppet. Vi vet att det finns utmaningar i samhället kring folkhälsa och kommunen har en viktig roll i det hälsofrämjande arbetet. Vi vill att Munkedal ska vara en aktiv kommun och hoppas att arrangemanget ska få människor att röra på sig mer – och att vi samtidigt ökar antalet blodgivare, säger Peter Karlsson, förvaltningschef på samhällsbyggnadsförvaltningen på Munkedals kommun.

– Blodomloppets starka budskap att uppmärksamma behovet av blodgivare behöver spridas ytterligare runt om i landet. Vi gläds åt att Munkedal stöttar konceptet där vi arbetar med blodgivning, hälsa och välmående för arbetskamrater och skapar tillskott för ungdomar att komma i rörelse, säger Tomas Hoszek, ordförande för Blodomloppet Sverige.

Tävlingsområdet utgörs av natursköna Örekilsparken som ligger i direkt anslutning till Örekilsälven, och till det planerade naturreservatet. Banan är varierande med inslag av backar, men är inte jättekuperad.

GeBlod kommer finnas på plats för att informera om vikten av att ge blod och för att rekrytera fler blodgivare.

Välkommen till GeBlod.nu
Välj ditt län.

Genom att fortsätta accepterar du även vår policy om cookies.