Blodmobilen 10 år och 100 000 livsviktiga insatser
Nyhet

Blodmobilen 10 år och 100 000 livsviktiga insatser

I år fyller blodmobilen i Västra Götaland 10 år. Den mobila blodgivningsverksamheten är en viktig del av den totala insamlingen av blod som sker varje dag och sedan i maj 2013 har besökare i blodmobilen bidragit med över 100 000 livsviktiga insatser.

I maj 2013 byttes den gamla blodbussen ut mot en ny modern mobil enhet, en blodgivningstrailer. Under dessa 10 år har den tjänat sjukvården väl, cirka 88 000 blodpåsar har donerats i blodmobilen och drygt 13 000 personer har testats och godkänts som nya blodgivare.

– Vi är enormt stolta och tacksamma för vad vår mobila blodgivningsverksamhet har bidragit till och fortfarande gör, blodmobilen är en viktig komponent i vår totala blodförsörjning, säger Maja Skale, sektionsledare på GeBlod.

Blodmobilen besöker 23 hållplatser i och runt om Göteborg. Lokala torg, större företag och kranskommuner är exempel på platser dit blodmobilen åker.

Under vecka 20 kommer det firas på blodmobilens hållplatser i och med 10 årsjubileet, det bjuds på trevlig fika till alla som ger blod och anmäler sig som nya blodgivare. Den 15 – 16 maj åker blodmobilen till Öckerö och den 17 och 19 maj står den uppställd på Lindholmen.

– Vi hoppas att fler upptäcker hur enkelt det är att ge blod på blodmobilen och att vi nu erbjuder även tidsbokning förutom drop-in, berättar Maja.

Välkommen till GeBlod.nu
Välj ditt län.

Genom att fortsätta accepterar du även vår policy om cookies.