Blodgivare i Skåne kan nu boka tid online
Nyhet

Blodgivare i Skåne kan nu boka tid online

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Nu kan du som är blodgivare i Region Skåne boka tid online till GeBlods nio fasta blodgivningsenheter. Tidigare har bokning för blodgivning skett via telefon men nu erbjuds även bokning via GeBlod.nu, något som länge varit efterfrågat.

– Förhoppning är att onlinebokning ska göra blodgivningen mer tillgänglig. Många bokar allt från restaurangbesök till sjukvård via internet och nu hänger vi också på den trenden, säger Ingrid Johansson blodgivarsamordnare på GeBlod.

I första skedet startar onlinebokningen för etablerade blodgivare på de fasta blodgivningsenheterna. Längre fram kopplas blodgivartrailerns hållplatser på och även för de som vill bli blodgivare. För blodverksamheten innebär tidsbokad blodgivning flera fördelar, bland annat ger det bättre förutsättning för planering av blodlagret.

– Onlinebokningen kommer att vara till stor nytta för både blodgivare och personal. Blodgivarna erbjuds möjlighet att enkelt boka och omboka sin tid, samtidigt behöver personalen inte hantera tidsbokningar via telefon. Det blir en vinst i alla led, säger Marinna Nilsson, enhetschef för GeBlod i nordöstra Skåne.

Så här bokar du tid online

Först behöver du logga in på 1177.se med e-legitimation. Därefter lägga till din GeBlod enhet under Mottagningar i 1177.se, sök till exempel GeBlod Malmö. Alla enheter heter GeBlod och orten. 

I din kallelse till blodgivning kommer det finnas en länk till GeBlod.nu som lotsar dig till GeBlods enheter i Region Skåne. När du valt vilken av GeBlods enheter du vill besöka trycker du på knappen ”Boka tid” och loggar in med e-legitimation på 1177.se. Här väljer du dag och tid i kalendern och bekräftar bokningen.

Har du inte fått en kallelse och du vet att det är dags att ge blod, kan du gå in på Här finns vi, välja GeBlod enhet och klicka på ”Boka tid” för att nå online bokningen. Har du frågor om tidsbokning online kan du också ringa till GeBlod, kontaktuppgifter finns på Här finns vi

Om du aldrig gett blod tidigare och vill bli blodgivare behöver du börja med att skicka in en intresseanmälan.

Trombocytgivare och plasmagivare bokar fortsatt tid som tidigare, på plats eller via telefon.  

Välkommen till GeBlod.nu
Välj ditt län.

Genom att fortsätta accepterar du även vår policy om cookies.