GeBlod.nu

Om GeBlod

GeBlod är ett kommunikationskoncept för Sveriges blodverksamheter att samlas under, vissa verksamheter tar ytterligare ett steg och heter även GeBlod.

GeBlod har som mål att skapa uppmärksamhet för blodgivning och därmed rekrytera och behålla blodgivare. GeBlod är ett kommunikationskoncept för alla landstings och regioners blodgivningsverksamheter att samlas under. Det ger verksamheterna även möjlighet att byta namn till GeBlod.

GeBlod finns som webbsida och i sociala medier. Webbplatsen drivs av GeBlod Kommunikation (regionblodcentralernas nätverk för PR & Kommunikation) på uppdrag av SweBA i samarbete med Databyrån och Care of Haus. Webbplatsen startade i januari 1999, förnyades 2011 och fick ny design 2017.

GeBlod.nu är länsindelad och syftet med webbplatsen är att informera om blodgivning och rekrytera nya blodgivare. Den ger också möjlighet att hålla kontakt med sin blodcentral/blodbuss. Främsta målgrupperna är blodgivare, potentiella blodgivare, studerande och media.

Webbredaktionen ansvarar för innehållet på gemensamma sidor medan blodcentralerna uppdaterar lokala sidor med busstider, evenemang och nyheter. Webmastern ansvarar för de tekniska funktionerna och driften av GeBlod.nu.

Cookies

På GeBlod.nu använder vi cookies – små filer som sparas på din dator – för att komma ihåg information för din skull.

Du får sprida informationen som finns på GeBlod.nu, men läs först vilka regler som gäller genom att klicka på märket här nedan:

 

Dela sidan:

Rss: