GeBlod.nu

Kalle överlevde sina första veckor tack vare blodtransfusioner

Kajsa Hagluns tvillingar föddes tre och en halv månad för tidigt. Tyvärr överlevde Astrid inte förlossningen men Kalle är idag en livlig kille tack vare blodtransfusioner under hans första veckor i livet.

Senast uppdaterad 2017-11-21 av Redaktionen

– När de är små och föds så mycket för tidigt kan de inte producera eget blod. Tanken är att de ska få blod från mig, deras mamma. Hur mycket blod Kalle fick vet jag inte men säkert många påsar blod i förhållande till sin lilla kropp. Utan det hade han inte levt idag, berättar Kajsa

Kalle fick blod regelbundet på sjukhuset i Lund där de låg en månad efter födseln. Även senare, när han hade flyttats till Kristianstad fick han blod. Kajsa är idag väldigt tacksam för de som ger blod.

– Jag hade ju inte haft min son om det inte hade funnits blodgivare. Jag är ju själv blodgivare. Hade det inte funnits människor som gett blod så hade jag inte haft något barn, säger Kajsa.

Hon påpekar att det gör inte ont att ge blod och det går fort. Det är en så liten insats du behöver göra, så lite tid som du lägger på det och det räddar liv. Dessutom mår du jättebra av att ge blod, inflikar Kajsa.

– Med en pytteliten insats kan du rädda liv. Du räddar inte bara en persons liv utan du räddar livet på alla andra runtomkring också, de anhöriga som får behålla en person i livet, avslutar Kajsa.

Dela sidan:

Rss: