GeBlod.nu

Fyll på blodlagret i sommar

Nyhet

Under sommaren är det viktigt att det fylls på med blod i landets blodbanker. Om du är blodgivare och vistas på annan ort så finns möjligheten att ge som gästblodgivare i flera landsting i Sverige.

Senast uppdaterad 2019-06-24 av Malin Joelsson

Sommaren är här och många blodgivare går på semester. Blodbehovet tar dock inte ledigt och risken finns att om det inte fylls på med blod i lagom takt under sommaren kan det uppstå blodbrist när augusti närmar sig. Det är viktigt att man tänker på att ge blod även när man är ledig.

Kontakta gärna blodcentralen och hör hur blodbehovet ser ut. Är man exempelvis på tillfälligt besök i andra delar av landet så finns möjligheten att ge blod som gästblodgivare på flera orter. Dessa blodcentraler har anslutit sig till ett samverkande bloddatasystem som gör det möjligt att skicka uppgifter om blodgivaren elektroniskt på ett säkert sätt mellan bloddatasystemen.

Dela sidan:

Rss: