GeBlod.nu

5 594 blodpåsar till sjukvården och 279 710 kronor till Musikhjälpen

Nyhet

Årets resultatet i blodgivarnas insamlingsinitiativ "Dubbla goda insatser" gav i år 5 594 blodpåsar till Sveriges sjukvård och 279 710 kronor till Musikhjälpen.

Senast uppdaterad 2018-12-20 av Ulrika Ljung

Sveriges blodgivare har bidragit med 5 594 livsviktiga blodpåsar till sjukvården och över en kvarts miljon kronor till Musikhjälpen. Det är sjätte året som blodgivare är med och dubblar sin goda insats i samband med Musikhjälpen.

Insamlingsinitiativet som pågick mellan den 26 november och 16 december lockade tusentals blodgivare att ge blod och samtidigt skänka sin blodgivargåva till insamlingen som i år satte fokus på personer med funktionsnedsättning. Majoriteten av den miljard människor som lever med funktionsnedsättning världen över bor i låg- och medelinkomstländer där många fastnar i fattigdom och osynliggörs.

- Ett stort tack till alla generösa blodgivare som tillsammans har gjort dubbelt gott och samlat in värdefulla blodpåsar till sjukvården och pengar till allas rätt att funka olika, säger Ingrid Johansson, blodgivarsamordnare på blodcentralen i Skåne.

Dela sidan:

Rss: