GeBlod.nu

Ge blod till sjukvården och skänk din blodgivargåva till Musikhjälpen

Nyhet

Även i år kommer blodgivare kunna dubbla sin goda insats i samband med Musikhjälpen. När man ger blod kan man välja att skänka sin blodgivargåva till Musikhjälpens insamling, vars tema i år är “alla har rätt att funka olika”.

Senast uppdaterad 2018-11-28 av Linnéa Renholm Falk

Två veckor innan programledarna för Musikhjälpen kliver in i glasburen startar GeBlods insamlingsinitiativ "Dubbla goda insatser”. Det ger blodgivare på flera av landets blodcentraler och blodbussar möjlighet att ge blod och samtidigt skänka sin blodgivargåva till Musikhjälpen. Musikhjälpen direktsänds i år från Lund. Årets välgörande ändamål har temat “alla har rätt att funka olika” och handlar om personer med funktionsnedsättning.

Enligt uppskattningar går så många som 9 av 10 barn med funktionsnedsättning i världen inte i skolan. Många stängs ute helt på grund av fördomar och otillgängliga skolor. Andra slutar efter bara några år för att det saknas tillgängliga läromedel eller för att lärarnas kunskap brister.

– Situationen är helt oacceptabel, säger Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen. Det är vår skyldighet att bidra till en förändring. Människor måste få synas, höras och respekteras – för alla har rätt att funka olika!

Blodgivare som vill bidra men inte kan ge blod under den givna perioden kan skänka en gåva via GeBlods digitala bössa.

GeBlods insamling pågår 26 november – 16 december i:

Alingsås
Avesta
Bollnäs
Borlänge
Borås
Eksjö
Eskilstuna
Fagersta
Falkenberg
Falköping
Falun
Gävle
Göteborg
Halmstad
Helsingborg
Hudiksvall
Hässleholm
Jönköping
Kalmar
Karlskoga
Karlstad
Katrineholm
Kristianstad
Kungälv
Köping
Landskrona
Lidköping
Linköping
Ljusdal
Ludvika
Lund
Lycksele
Malmö
Mora
Nässjö
Oskarshamn
Sala
Sandviken
Simrishamn
Skene
Skövde
Stockholm
Söderhamn
Tranås
Trollhättan
Uddevalla
Umeå
Uppsala
Varberg
Visby
Värnamo
Västervik
Västerås
Växjö
Ystad
Ängelholm
Örebro

Dela sidan:

Rss: