GeBlod.nu

5 574 blodpåsar till sjukvården och 272 847 kronor till Musikhjälpen

Nyhet

Årets resultatet i blodgivarnas insamlingsinitiativ "Dubbla goda insatser" gav i år 5 574 blodpåsar till sjukvården och 272 847 kronor till Musikhjälpen.

Senast uppdaterad 2017-12-18 av Malin Joelsson

Sveriges blodgivare har bidragit med 5 574 livsviktiga blodpåsar till sjukvården och över en kvarts miljon kronor till Musikhjälpen. Det är femte året som blodgivare är med och dubblar sin goda insats i samband med Musikhjälpen. Insamlingsinitiativet pågick mellan den 25 november och 17 december på flera av landets blodcentraler och blodbussar. Många passade på att ge blod och samtidigt skänka sin blodgivargåva till Musikhjälpens insamling "Barn är inte till salu”.

- Ett stort tack till alla generösa blodgivare som tillsammans har gjort dubbelt gott och samlat in värdefulla blodpåsar till sjukvården och pengar till utsatta barn, säger Harriet Söderlund, biomedicinsk analytiker på blodcentralen i Umeå.

Dela sidan:

Rss: