GeBlod.nu

Tagga bästa julgåvan - rädda liv

Nyhet

Nu börjar nedräkningen till jul. Ta en paus i julstöket och ge den bästa julgåvan.

Senast uppdaterad 2017-11-29 av Karolina Blom Wiberg

Har du möjlighet att ge blod eller bli blodgivare inför jul? Du som besöker en blodcentral eller blodbuss - passa på att sprida budskapet om bästa julgåvan. Ta en bild till dina sociala medier och tagga den med #bästajulgåvan. Då är du med och inspirerar fler att ta steget att ge blod.

När många tar ledigt och kanske reser bort över jul och nyår kommer mindre blod in i lager. Därför är det viktigt att blodbanken är välfylld inför de kommande helgerna.


- Den bästa julgåvan är en påse blod. Det tar bara trettio minuter av din tid, men kan göra så mycket nytta och bidra till att rädda upp till tre medmänniskors liv, säger Ulrika Ljung, ordförande GeBlod Kommunikation.

Blodbehov

Blodcentralerna i Sverige har olika behov av blod och i storstäderna är behovet som allra störst. Varje dag ges cirka 1 400 blodtransfusioner till patienter i Sverige. Du som har möjlighet att ge blod inför jul - varmt välkommen! Ditt blod behövs.

Dela sidan:

Rss: