GeBlod.nu

Internationella blodgivardagen får egen cupcake

Nyhet

Baka en egen blodgivarcupcake eller bli bjuden i ett blodgivarväntrum. Cupcaken är ett tack till blodgivarna som alla är hjältar.

Senast uppdaterad 2012-06-12 av Thomas Attnäs

Blodgivningen i Sverige har tagit fram ett eget recept på en cupcake till Internationella blodgivardagen den 14 juni. Det är Jasmina Stosic, biomedicinsk analytiker vid blodcentralen i Kungälv som sedan i början av året arbetat med att ta fram det nya receptet:

- Det har varit mycket research, berättar hon. Jag är intresserad av att baka och läser mycket recept.

Jasmina funderade mycket inför Internationella blodgivardagen. Hur kan man tacka en människa som ger av sig själv till andra? Det är svårt. Man kan då åtminstone bjuda på en riktigt god hjältecupcake, menar hon.

Jasmina har utgått från ett befintligt recept, lagt till och dragit från för att få bästa smak. Hon har en smakpanel i bekantskapskretsen som fått testa fram det recept som nu är blodgivarcupcaken.

- Jag uppskattar verkligen att de tog sig tid att provsmaka och vill därför tacka min smakpanel, säger Jasmina.

Hon kommer att baka cupcaken till blodgivarna i Kungälv. På andra blodcentraler levereras den från konditorier. Eftersom det är första året med den egna cupcaken kan det bli många blodgivarväntrum där denna godsak inte finns i år. Men förhoppningsvis blir det en tradition som sprids ut över landet framöver.

Recept på blodgivarcupcake

Besök Jasminas blogg

Jasmina Stosic har en egen blogg med bland annat desserter och pajer. Hon använder sig av enkla recept med bra råvaror och vill visa att det inte är svårt eller krångligt att baka.

Besök Jasminas blogg

 

  • Blodgivningen i Sverige lanserar en egen blodgivarcupcake till Internationella blodgivardagen.
  • Jasmina Stosic har gjort cupcakereceptet för blodgivare.

Dela sidan:

Rss: