GeBlod.nu

Ibland behöver livet hjälp

Nu ger Felicia tillbaka.

Sommarlovet har precis börjat och solen skiner från en molnfria himmel. Felicia och hennes vänner bestämmer sig för en härlig dag vid polen hos en vän. På vägen dit händer det ofattbara. En bil kör i hög fart in i Felicias och hennes kompis som sitter på hennes moped. Felicias ben krossades och hennes hjärta stannade till följd skadorna och den massiva blödningen. Vännen kom något lindrigare undan med en bruten fotled.

Felicia är en driftig och envis tjej som har kommit tillbaka till livet med stormsteg. Hon låter inte sitt handikapp bestående av två amputerade ben hindra henne för att nå sin dröm. Hennes mål är att bli uttagen till Paralympics i dressyr i Japan 2020 tillsammans med sin häst Tarot E.

Felicia känner stor tacksamhet till alla de okända människor som via sina bloddonationer gjorde det möjligt för henne att leva vidare. Förutom sitt jobb som elevassistent och administratör på en skola i Bålsta driver hon även ett företag med inriktningen föreläsningar, tränings- och tävlingsverksamhet. Föreläsningarna handlar om motivation och motgångar och att inspirera andra människor. Hon är en hängiven ambassadör för blodgivningen och delar gärna med sig av sina erfarenheter. Dessutom medverkar hon i blodcentralens radioreklam och berättar med egna ord hur viktiga våra blodgivarhjältar är för henne och alla andra blodmottagare.

Felicia är numera själv blodgivare. Hon var en av de första som gav blod, då Akademiska sjukhusets blodgivningstrailer invigdes 2016.

- På olycksdagen räddade 92 blodgivare räddade livet på mig. I dag är jag själv blodgivare, för jag vet att om inte de fanns så skulle varken jag eller många andra leva idag, berättar Felicia eftertänksamt.

 

 

 

  • Felicia ger tillbaka!

Dela sidan:

Rss: