GeBlod.nu

Certifiering

Gör en livsviktig samhällsinsats och certifiera ert företag hos Blodcentralen.

För att bli ett certifierat blodgivarföretag - ett livsviktigt företag - skall företaget låta anställda lämna blod på arbetstid. Ett engagemang inom näringslivet främjar den kontinuerliga blodgivningen, vilket bidrar till en stabilare blodbank. Blodcentralen kontaktar vid behov kontaktpersonerna på företagen, för att nå ut med viktig information (t.e.x vid blodbrist). Lämna blod kan man göra på någon av blodbussens hållplatser, vid Akademiska sjukhuset eller vid Närtappen i Enköping.

Som blodgivare  räddar du livet på en annan människa. Det tar ungefär en halvtimme  tre till fyra gånger per år, för att hjälpa en främmande person eller kanske någon du har känt hela ditt liv. Sjukhusen i Sverige behöver hundratals liter blod varje dag för att rädda livet på sjuka och skadade samt höja livskvaliteten på människor med cancer eller andra sjukdommar. Blod kan inte tillverkas på konstgjord väg. Det är en färskvara som endast kan lagras i sex veckor. Därför behövs alltid nytt blod och sjukvården är helt beroende av blodgivare  för att rädda andra människas liv.

Här på Blodcentralens hemsida får det certifierade företaget sitt företagsnamn presenterat samt en länk till er hemsida. Det certifierade företaget får även ett inramat certifikat att hänga upp på arbetsplatsen.

Det är både enkelt och kostnadsfritt att certifiera ett företag. Skriv ut ansökan nedan. Fyll i den och skicka in den till:

  • GeBlod
  • Blodcentralen
  • Akademiska sjukhuset ing. 62
  • 751 85 Uppsala

Märk kuvertet "certifiering"

Dela sidan:

Rss: