GeBlod.nu

Kan du ge den #bästajulgåvan2018?

Nyhet

Just nu pågår Blodcentralens julkampanj #bästajulgåvan2018 för att uppmärksamma att mycket blod behövs inför jul.

Senast uppdaterad 2018-12-05 av Ingrid Engström

Mycket blod behövs inför jul och nyår eftersom färre blodgivare ger blod under långhelger och semesterperioder. Åtgången av blod till sjuka och skadade patienter kan ändå vara lika stor som vanligt. För många patienter innebär att få blod från en medmänniska skillnaden mellan liv och död.

-Vi vet att många nya blodgivare tar steget tack vare att en vän, familjemedlem eller kollega till dem redan ger blod. Vi vill spinna vidare på det och uppmanar därför de som besöker oss att dela en bild från blodgivningen med #bästajulgåvan2018. Genom att blodgivare sprider detta i sina sociala medier hoppas vi att fler, både nya och gamla blodgivare, ska besöka oss i december, säger Karolina Blom Wiberg, kommunikationsansvarig Blodcentralen Stockholm.

Blod kan inte tillverkas på konstgjord väg utan bara ges, från människa till människa. Fler blodgivare behövs för att det alltid ska finnas blod till de som behöver.

Dela sidan:

Rss: