GeBlod.nu

Blodomloppet firar 25-årsjubileum - Stockholm i behov av fler blodgivare

Nyhet

Onsdag 13 juni och torsdag 14 juni (på WHOs internationella blodgivardag) är det dags för årets upplaga av Blodomloppet i Stockholm. Loppets syfte är att uppmärksamma vikten av blodgivning och i år firar loppet 25-årsjubileum.

Senast uppdaterad 2018-06-13 av Karolina Blom Wiberg

Blodomloppet grundades 1993 i Stockholm och Göteborg och arrangeras på 17 orter runt om i landet. I fjol deltog totalt över 112 000 personer i folkfesten, varav cirka 20 000 i Stockholm. I Stockholm arrangeras loppet med start och mål vid Djurgårdsbrunn och Djurgårdsbrunnskanalen.

– Blodomloppet är ett viktigt evenemang som skapar uppmärksamhet för blodgivning. Vi behöver ständigt fylla på med nya blodgivare och detta är ett bra tillfälle att nå ut till många, berättar Karolina Blom Wiberg, kommunikationsansvarig Blodcentralen Stockholm.

Dela sidan:

Rss: