GeBlod.nu

Drygt 20 000 personer springer för blodgivningen

Nyhet

7 och 8 juni deltar över 20 000 personer i den 25:e upplagan av Blodomloppet i Stockholm. Loppets syfte är att uppmärksamma vikten av blodgivning. Utan blodgivarna stannar sjukvården.

Senast uppdaterad 2017-06-05 av Karolina Blom Wiberg

-Blodomloppet är ett viktigt evenemang som skapar uppmärksamhet för blodgivning. Vi behöver ständigt fylla på med nya blodgivare och detta är ett bra tillfälle att nå ut till många, berättar Karolina Blom Wiberg, kommunikationsansvarig Blodcentralen Stockholm.

På plats vid loppet under de båda junikvällarna på Djurgården finns möjlighet att anmäla sig som blodgivare och få veta hur man bäst kan hjälpa till för att sprida budskapet om blodgivning vidare.

Blodomloppet grundades 1993 i Stockholm och Göteborg och arrangeras idag på 16 orter runt om i landet. I fjol deltog totalt över 110 000 personer i folkfesten.

Djurgården Hockey och Aron Anderson är ambassadörer

Precis som i fjol har Blodomloppet Stockholm ett samarbete med Djurgården Hockey, som deltar den första kvällen, den 7 juni.

– Djurgården Hockey kommer med både dam- och herrelit. Det blir spännande att se vilken hockeyspelare som är snabbast i år, säger Jessica Falkman, projektledare för Blodomloppet Stockholm.

Även äventyraren Aron Anderson, som fick blod som ung i och med ett flertal operationer han genomgick för att bli frisk från sin cancer, är ambassadör för loppet.

Bland nyheterna inför årets lopp kan även nämnas förändringar inne på evenemangsarenan; digitala skyltar vid starten, tröjutdelning till alla deltagare innan start samt storbildsskärm som möjliggör webbsändning på Blodomloppet.se.

Dela sidan:

Rss: