Instagram

Youtube

Blod räddar liv Alla ska få blod när det behövs. Bli blodgivare du med! Anmäl dig på www.geblod.nu. Beckmans Designhögskolas studenter i Visuell kommunikation gör varje år reklamfilm åt en ideell eller samhällsnyttig organisation. 2013 fick förstaårsstudenterna uppdraget att ta fram reklamfilmer om blodgivning i samarbete med Blodcentralen i Stockholm. Denna film med fisken vann också silver för rörlig bild och interaktiv design i tävlingen Kolla! 2013.

När blodet inte räcker till Alla ska få blod när det behövs. Bli blodgivare du med! Anmäl dig på www.geblod.nu. Beckmans Designhögskolas studenter i Visuell kommunikation gör varje år reklamfilm åt en ideell eller samhällsnyttig organisation. 2013 fick förstaårsstudenterna uppdraget att ta fram reklamfilmer om blodgivning i samarbete med Blodcentralen i Stockholm.

Stockholm behöver fler blodgivarhjältar Alla ska få blod när det behövs. Bli blodgivare du med! Anmäl dig på www.geblod.nu. Beckmans Designhögskolas studenter i Visuell kommunikation gör varje år reklamfilm åt en ideell eller samhällsnyttig organisation. 2013 fick förstaårsstudenterna uppdraget att ta fram reklamfilmer om blodgivning i samarbete med Blodcentralen i Stockholm.

Rätt verktyg behövs i vården - blod är ett Alla ska få blod när det behövs. Bli blodgivare du med! Anmäl dig på www.geblod.nu. Beckmans Designhögskolas studenter i Visuell kommunikation gör varje år reklamfilm åt en ideell eller samhällsnyttig organisation. 2013 fick förstaårsstudenterna uppdraget att ta fram reklamfilmer om blodgivning i samarbete med Blodcentralen i Stockholm.

Blodomloppet i Göteborg 2013 Måndagen den 3 juni bjöd på strålande solsken när nästan 12 000 personer kom för att delta i Blodomloppet i Slottsskogen i Göteborg. Ett motionslopp som arrangeras av ÖIS Friidrott tillsammans med Droppen och över 120 funktionärer och genomfördes för 20:e året i rad. Första gången som Blodomloppet genomfördes var 1993 och lockade 750 deltagare i Göteborg och 500 deltagare i Stockholm. Under åren har Blodomloppet vuxit och genomförs nu på 14 orter i landet och har tillsammans över 100 000 deltagare. För anmälan och mer information se www.blodomloppet.se

Invigning av nya blodmobilen i Göteborg maj 2013 Blodmobilen, den nya generationens blodbuss, har rullats ut på gator och torg i och runt om Göteborg. Den är stor, jätteröd och utskjutbar. Har en stjärnhimmel i taket och 12 gigantiska bilder på utsidan med personer som av någon anledning behövt få eller får blod. Sugen på att ge blod i blodmobilen? Se tidtabell för blodbussar på www.geblod.nu

Blodomloppet 2013 Anmäl dig på www.blodomloppet.se. Gå, jogga eller spring: det här är motionsloppet som du klarar på dina villkor. Om du drömmer om nytt PR på milen, finns draghjälpen i täten. Vill du hellre skratta dig igenom 5 km med dina närmaste vänner, kommer du göra det i gott sällskap av likasinnade lag. Oavsett just ditt personliga mål, bidrar ditt deltagande till ökad medvetenhet om blodgivning. Genomförs på 14 orter i landet.

Blodgivare och King Kong 29 november 2012 bjöd Droppen biosugna blodgivare på King Kong från 2005 på Bio Roy i Göteborg.

Tack Tack till alla som kom och förgyllde kvällen då Droppen bjöd blodgivare på King Kong från 2005 på Bio Roy den 29 november 2012.

Blodgivning i Malmö 1952 Filmen är en del i en riksomfattande kampanj för blodgivning som Röda Korset gjorde i början av 1950-talet. I filmen följer du brandmästaren som ger blod på sjukhuset i Malmö.

BlodBuzz - De senaste inom sociala medier

Geblod.nu Geblod.nu

Geblod.nu

Det ville inte sluta blöda

Nio veckor efter kejsarsnittet drabbas Linda av en akut blödning hemma i hallen. Hon hinner med nöd och näppe ringa efter en ambulans innan hon förlorar medvetandet.

Senast uppdaterad 2011-06-23 av Micke

Linda hade fött fyra barn tidigare med ett planerat kejsarsnitt, så hon kände sig rutinerad och lugn när hon rullades in på operationsbordet. Alla trodde det skulle gå som vanligt. Men mitt under operationen börjar Linda att blöda – och det vill inte sluta.

Efter att ha hävt den akuta blödningen, hoppas läkarna att det ska rätta till sig av sig självt. Linda får åka hem efter att ha fått två påsar med röda blodkroppar för att kompensera blodförlusten. Men hon är utmattad på ett sätt hon inte upplevt de tidigare gångerna.

– Jag kände att något var fel. Tröttheten var helt bedövande och det blev bara värre allteftersom dagarna gick.

Plötsligt hela nio veckor efter operationen blir läget akut. Linda drabbas av en kraftig blödning. Linda har själv mycket suddiga minnesbilder av vad som hände, men minns att hon stod hemma i hallen och att hon precis hann ringa efter ambulansen innan det svartnade för ögonen.

När hon kommer till akutmottagningen har hon förlorat tre liter blod och läget är livshotande. Det krävs en akut operation och totalt åtta liter blod och plasma från 25 blodgivare. Idag är fembarnsmamman helt återställd, men minnet av dramatiken finns kvar, tillsammans med en stor tacksamhet för alla de som ställde upp med sitt blod för att rädda livet på andra.

Dela den här sidan:

Rss:

Back To Top