Instagram

Youtube

Blod räddar liv Alla ska få blod när det behövs. Bli blodgivare du med! Anmäl dig på www.geblod.nu. Beckmans Designhögskolas studenter i Visuell kommunikation gör varje år reklamfilm åt en ideell eller samhällsnyttig organisation. 2013 fick förstaårsstudenterna uppdraget att ta fram reklamfilmer om blodgivning i samarbete med Blodcentralen i Stockholm. Denna film med fisken vann också silver för rörlig bild och interaktiv design i tävlingen Kolla! 2013.

När blodet inte räcker till Alla ska få blod när det behövs. Bli blodgivare du med! Anmäl dig på www.geblod.nu. Beckmans Designhögskolas studenter i Visuell kommunikation gör varje år reklamfilm åt en ideell eller samhällsnyttig organisation. 2013 fick förstaårsstudenterna uppdraget att ta fram reklamfilmer om blodgivning i samarbete med Blodcentralen i Stockholm.

Stockholm behöver fler blodgivarhjältar Alla ska få blod när det behövs. Bli blodgivare du med! Anmäl dig på www.geblod.nu. Beckmans Designhögskolas studenter i Visuell kommunikation gör varje år reklamfilm åt en ideell eller samhällsnyttig organisation. 2013 fick förstaårsstudenterna uppdraget att ta fram reklamfilmer om blodgivning i samarbete med Blodcentralen i Stockholm.

Rätt verktyg behövs i vården - blod är ett Alla ska få blod när det behövs. Bli blodgivare du med! Anmäl dig på www.geblod.nu. Beckmans Designhögskolas studenter i Visuell kommunikation gör varje år reklamfilm åt en ideell eller samhällsnyttig organisation. 2013 fick förstaårsstudenterna uppdraget att ta fram reklamfilmer om blodgivning i samarbete med Blodcentralen i Stockholm.

Blodomloppet i Göteborg Över 10 000 personer deltar i Blodomloppet i Slottsskogen i Göteborg. Ett livsviktigt motionslopp som genomförs varje år och arrangeras av ÖIS Friidrott tillsammans med Droppen blodgivning och över 120 funktionärer. Första gången som Blodomloppet genomfördes var 1993 och lockade 750 deltagare i Göteborg och 500 deltagare i Stockholm. Under åren har Blodomloppet vuxit och genomförs nu på 13 orter i landet och har tillsammans över 110 000 deltagare. För anmälan och mer information se www.blodomloppet.se

Invigning av nya blodmobilen i Göteborg maj 2013 Blodmobilen, den nya generationens blodbuss, har rullats ut på gator och torg i och runt om Göteborg. Den är stor, jätteröd och utskjutbar. Har en stjärnhimmel i taket och 12 gigantiska bilder på utsidan med personer som av någon anledning behövt få eller får blod. Sugen på att ge blod i blodmobilen? Se tidtabell för blodbussar på www.geblod.nu

Blodomloppet 2013 Anmäl dig på www.blodomloppet.se. Gå, jogga eller spring: det här är motionsloppet som du klarar på dina villkor. Om du drömmer om nytt PR på milen, finns draghjälpen i täten. Vill du hellre skratta dig igenom 5 km med dina närmaste vänner, kommer du göra det i gott sällskap av likasinnade lag. Oavsett just ditt personliga mål, bidrar ditt deltagande till ökad medvetenhet om blodgivning. Genomförs på 14 orter i landet.

Blodgivare och King Kong 29 november 2012 bjöd Droppen biosugna blodgivare på King Kong från 2005 på Bio Roy i Göteborg.

Tack Tack till alla som kom och förgyllde kvällen då Droppen bjöd blodgivare på King Kong från 2005 på Bio Roy den 29 november 2012.

Blodgivning i Malmö 1952 Filmen är en del i en riksomfattande kampanj för blodgivning som Röda Korset gjorde i början av 1950-talet. I filmen följer du brandmästaren som ger blod på sjukhuset i Malmö.

BlodBuzz - Det senaste inom sociala medier

Geblod.nu Geblod.nu

Geblod.nu

Ge blod som gästblodgivare

Nu kan du ge blod när du är på tillfälligt besök i en

annan del av landet.

Här kan du bli gästblodgivare

(OBS! Mellan den 5-15 februari kan du ej lämna blod som gästblodgivare på följande blodcentraler då de uppdaterar sina datasystem; Eskilstuna, Katrineholm, Nyköping, Skövde, Lidköping och Falköping)

 • Stockholms län
 • Uppsala
 • Östergötland
 • Västmanland
 • Dalarna
 • Västra Götaland (endast Falköping, Lidköping och Skövde)
 • Södermanland
 • Värmland
 • Kalmar län
 • Gävleborg
 • Örebro län

Både gästblodcentralen och hemmablodcentralen måste vara anslutna till gästblodgivning. Det går dock ännu inte på alla blodcentraler, men fler ansluter sig efter hand.

Kontakta gärna gästblodcentralen innan du besöker den. Du hittar telefon och öppettider på Geblod.nu. Innan du ger blod måste du godkänna att gästblodcentralen hämtar uppgifter om dig från din hemmablodcentral.

Gästblodcentralen måste veta

 • att du är registrerad och godkänd som blodgivare
 • din blodgrupp
 • när du senast gav blod.

Gästblodcentralen måste även få information som kan vara viktig för blodmottagaren. Det kan gälla utlandsresa, graviditet eller att du nyligen bytt sexpartner som gör att din hemmablodcentral bestämt att du måste göra ett tillfälligt uppehåll från att ge blod.

Efter blodgivningen skickas uppgifter om ditt besök på gästblodcentralen till din hemmablodcentral. Alla uppgifter skickas elektroniskt via en säker förbindelse.

Gästblodcentralen bestämmer om du får ge blod även om din hemmablodcentral anser att det inte finns några hinder från att ge blod.

Enklare när du flyttar

Flyttar du till annan del av landet kan anslutna blodcentraler med ditt godkännande överföra dina blodgivaruppgifter. På så sätt kan du fortsätta att ge blod på ett smidigare sätt jämfört med tidigare rutiner. Du kan anmäla din flyttning på Geblod.nu under menyvalet Ändra blodgivaruppgifter.

Dela den här sidan:

Rss:

Skriv ut sidan
Senast uppdaterad: 29 januari 2015, 11:38
Back To Top