GeBlod.nu

Stefan får pris

Nyhet

Hösten 2011 kom fotbollsspelare och funktionärer från Helsingborgs IF för att ge blod. Det blev starten på ett nära samarbete mellan blodcentralen och fotbollsklubben. Initiativtagare till samarbetet var Stefan Jansson, konsulent i HIF. En fin insats som nominerades till priset för Årets blodgivningsinsats då Stefan fick flest röster och vann.

Senast uppdaterad 2014-11-02 av Ulrika Ljung

Stefan Jansson har inte bara lyckats värva blodgivare i sin klubb. Blodbussen har varit på flera av HIF:s matcher på hemmaarenan Olympia. Resultatet har blivit över 100 nya blodgivare. HIF stöder blodgivningen genom att vara goda förebilder. Annonser har gjorts för dagspressen i Skåne där Stefan Jansson och fotbollsspelaren Mattias Lindström uppmanar läsarna att bli blodgivare. Stefan är sedan många år blodgivare men han har också fått ta emot blod. Stefan råkade ut för en allvarlig bilolycka på 1980-talet och har ställt upp med sin historia på Geblod.nu – allt för att motivera fler att ge blod. Han värvar även blodgivare privat bland vänner och bekanta.

- Jag är jätteglad och tusen tack till alla som röstade på mig, berättar Stefan som även vill rikta ett stort tack till spelare, ledare och personal i Helsingborgs IF som verkligen ”varit på tå” och ställt upp. Utan alla dessa personer hade vi inte lyckats få över 100 nya blodgivare.  Jag utmanar här och nu alla andra fotbollsklubbar i Sverige att engagera sig i blodgivningen och hjälpa till att få fler att ge blod.

Prisutdelning för Årets blodgivningsinsats sker på Internationella blodgivardagen den 14 juni.

 

Dela sidan:

Rss: