Instagram

Youtube

Blod räddar liv Alla ska få blod när det behövs. Bli blodgivare du med! Anmäl dig på www.geblod.nu. Beckmans Designhögskolas studenter i Visuell kommunikation gör varje år reklamfilm åt en ideell eller samhällsnyttig organisation. 2013 fick förstaårsstudenterna uppdraget att ta fram reklamfilmer om blodgivning i samarbete med Blodcentralen i Stockholm. Denna film med fisken vann också silver för rörlig bild och interaktiv design i tävlingen Kolla! 2013.

När blodet inte räcker till Alla ska få blod när det behövs. Bli blodgivare du med! Anmäl dig på www.geblod.nu. Beckmans Designhögskolas studenter i Visuell kommunikation gör varje år reklamfilm åt en ideell eller samhällsnyttig organisation. 2013 fick förstaårsstudenterna uppdraget att ta fram reklamfilmer om blodgivning i samarbete med Blodcentralen i Stockholm.

Stockholm behöver fler blodgivarhjältar Alla ska få blod när det behövs. Bli blodgivare du med! Anmäl dig på www.geblod.nu. Beckmans Designhögskolas studenter i Visuell kommunikation gör varje år reklamfilm åt en ideell eller samhällsnyttig organisation. 2013 fick förstaårsstudenterna uppdraget att ta fram reklamfilmer om blodgivning i samarbete med Blodcentralen i Stockholm.

Rätt verktyg behövs i vården - blod är ett Alla ska få blod när det behövs. Bli blodgivare du med! Anmäl dig på www.geblod.nu. Beckmans Designhögskolas studenter i Visuell kommunikation gör varje år reklamfilm åt en ideell eller samhällsnyttig organisation. 2013 fick förstaårsstudenterna uppdraget att ta fram reklamfilmer om blodgivning i samarbete med Blodcentralen i Stockholm.

Blodomloppet i Göteborg Över 10 000 personer deltar i Blodomloppet i Slottsskogen i Göteborg. Ett livsviktigt motionslopp som genomförs varje år och arrangeras av ÖIS Friidrott tillsammans med Droppen blodgivning och över 120 funktionärer. Första gången som Blodomloppet genomfördes var 1993 och lockade 750 deltagare i Göteborg och 500 deltagare i Stockholm. Under åren har Blodomloppet vuxit och genomförs nu på 13 orter i landet och har tillsammans över 110 000 deltagare. För anmälan och mer information se www.blodomloppet.se

Invigning av nya blodmobilen i Göteborg maj 2013 Blodmobilen, den nya generationens blodbuss, har rullats ut på gator och torg i och runt om Göteborg. Den är stor, jätteröd och utskjutbar. Har en stjärnhimmel i taket och 12 gigantiska bilder på utsidan med personer som av någon anledning behövt få eller får blod. Sugen på att ge blod i blodmobilen? Se tidtabell för blodbussar på www.geblod.nu

Blodomloppet 2013 Anmäl dig på www.blodomloppet.se. Gå, jogga eller spring: det här är motionsloppet som du klarar på dina villkor. Om du drömmer om nytt PR på milen, finns draghjälpen i täten. Vill du hellre skratta dig igenom 5 km med dina närmaste vänner, kommer du göra det i gott sällskap av likasinnade lag. Oavsett just ditt personliga mål, bidrar ditt deltagande till ökad medvetenhet om blodgivning. Genomförs på 14 orter i landet.

Blodgivare och King Kong 29 november 2012 bjöd Droppen biosugna blodgivare på King Kong från 2005 på Bio Roy i Göteborg.

Tack Tack till alla som kom och förgyllde kvällen då Droppen bjöd blodgivare på King Kong från 2005 på Bio Roy den 29 november 2012.

Blodgivning i Malmö 1952 Filmen är en del i en riksomfattande kampanj för blodgivning som Röda Korset gjorde i början av 1950-talet. I filmen följer du brandmästaren som ger blod på sjukhuset i Malmö.

BlodBuzz - Det senaste inom sociala medier

Geblod.nu Geblod.nu

Geblod.nu

Internationella blodgivardagen får egen cupcake

Nyhet

Baka en egen blodgivarcupcake eller bli bjuden i ett blodgivarväntrum. Cupcaken är ett tack till blodgivarna som alla är hjältar.

Senast uppdaterad 2012-06-12 av Thomas Attnäs

Blodgivningen i Sverige har tagit fram ett eget recept på en cupcake till Internationella blodgivardagen den 14 juni. Det är Jasmina Stosic, biomedicinsk analytiker vid blodcentralen i Kungälv som sedan i början av året arbetat med att ta fram det nya receptet:

- Det har varit mycket research, berättar hon. Jag är intresserad av att baka och läser mycket recept.

Jasmina funderade mycket inför Internationella blodgivardagen. Hur kan man tacka en människa som ger av sig själv till andra? Det är svårt. Man kan då åtminstone bjuda på en riktigt god hjältecupcake, menar hon.

Jasmina har utgått från ett befintligt recept, lagt till och dragit från för att få bästa smak. Hon har en smakpanel i bekantskapskretsen som fått testa fram det recept som nu är blodgivarcupcaken.

- Jag uppskattar verkligen att de tog sig tid att provsmaka och vill därför tacka min smakpanel, säger Jasmina.

Hon kommer att baka cupcaken till blodgivarna i Kungälv. På andra blodcentraler levereras den från konditorier. Eftersom det är första året med den egna cupcaken kan det bli många blodgivarväntrum där denna godsak inte finns i år. Men förhoppningsvis blir det en tradition som sprids ut över landet framöver.

Recept på blodgivarcupcake

Besök Jasminas blogg

Jasmina Stosic har en egen blogg med bland annat desserter och pajer. Hon använder sig av enkla recept med bra råvaror och vill visa att det inte är svårt eller krångligt att baka.

Besök Jasminas blogg

 

  • Blodgivningen i Sverige lanserar en egen blodgivarcupcake till Internationella blodgivardagen.
  • Jasmina Stosic har gjort cupcakereceptet för blodgivare.

Dela den här sidan:

Rss:

Back To Top