GeBlod.nu

Blodgivarambassadör prisas

Nyhet

Linnéa Renholm Persson har fått priset Årets blodgivningsinsats 2012 för sin insats för blodgivningen i Sverige. Det är besökarna på Geblod.nu som röstat fram pristagaren. Priset delas ut i Landskrona på Internationella blodgivardagen den 14 juni.

Senast uppdaterad 2012-06-15 av Thomas Attnäs

Priset Årets blodgivningsinsats är ett nationellt pris som har delats ut av blodcentralerna sedan 2002. Nytt i år är att en jury valt ut fyra kandidater som besökarna på Geblod.nu kunnat rösta på. Linnéa Renholm Persson fick 934 av totalt 1 480 röster.

- Det känns väldigt roligt att få priset. Jag är stolt och glad att så många röstat på mig, säger hon.

Linnéa fick priset för sin ideella insats som blodgivarambassadör som hon hittills varit i närmare fyra år. Hon får själv inte ge blod på grund av att hon som 12-åring hade myeloisk leukemi, en form av cancer där de vita blodkropparna är sjuka. Sex månaders behandling och 168 blodgivare krävdes för att göra henne frisk. Det här var för tolv år sedan.

- Genom att berätta min historia vill jag inspirera människor att bli blodgivare och motivera de som redan lämnar att fortsätta, säger hon om sitt engagemang för blodgivning.

Det har hon gjort genom att bland annat besöka gymnasieskolor, medverka i en rekryteringsfolder och i annonser.

Nu går Linnéa en projektledarutbildning inom evenemang där hon bland annat läser marknadsföring. Hon gör för närvarande sin praktik på organisationen Ung cancer, en naturlig fortsättning på det engagemang hon också haft för Barncancerföreningen.

Men engagemanget för blodgivning fortsätter. Hon har många idéer och vill göra ännu mer för blodgivningen i Sverige, då gärna i sin nya professionella roll att bland annat utveckla olika evenemang.

Vi kommer att få se mer av Linnéa, det är ett som är säkert.

  • Linnéa Renholm Persson fick priset Årets blodgivningsinsats 2012.

Dela sidan:

Rss: